Els van Veen

“OVER MIJ”

Het begon in 2007. Tijdens een middagje shoppen in Breda viel mijn oog op een kunstatelier (Art-Priori). Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik ging naar binnen en werd direct gegrepen door de afbeeldingen en sprekende kleuren van de schilderijen.
Ik raakte in gesprek met de galeriehouder en hij vertelde mij dat hij ook schilderlessen gaf. Ik heb mij direct opgegeven en sinds dat moment ben ik aan het schilderen gegaan en heb er een hobby voor het leven aan over gehouden.

Al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik het vooral leuk vind om bloemen te schilderen, maar dan als een soort vrije expressie en vooral kleurrijk en abstract. Daarnaast vormt de natuur altijd een belangrijke inspiratiebron. Bloemen en kleuren zijn erg belangrijk voor mij en daarom in mijn abstracte en expressionistische doeken terug te vinden.

Na een tijdje vond de galeriehouder mijn werk wel een expositie waard.
En dat was het begin van meerdere exposities in Breda, maar ook in Den Haag, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.
Omdat mijn werk enthousiast werd beoordeeld stimuleerde mij dat om vooral door te gaan met schilderen. Een groot aantal doeken werd direct verkocht, waardoor ik geïnspireerd werd om door te blijven schilderen.

Sinds 2007 is het schilderen een geweldige hobby naast mijn werk als Beleidsadviseur Human Resource Management bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Vanaf 2016 ben ik gestopt met werken en kan ik mij steeds meer op het schilderen richten.

Alle schilderijen zijn gemaakt op basis van olieverf.

Els van Veen-van Vliet