Expositie in de stijl van de stijl 7 en 8 oktober 2017 een succes

Het was erg druk op 7 en 8 oktober in ’t WEB. We schatten dat er tussen de 400 en 500 mensen zijn komen kijken naar de expositie. Het was ook zeer de moeite waard. Bij binnenkomst verraste de levensgrote poppencombi in intrigerende zijden jurken met ecoprint van natuurmateriaal. Op het podium van de grote zaal vroegen schilderijen en 3-dimensionale werken in de stijl van De Stijl om aandacht. Deze kunststroming werd duidelijk toegelicht bij de officiële opening door Antonius Nijssen. Tussen ingang en podium was prachtig keramiekwerk te zien van drie leden en heel divers schilder-, teken- en collagewerk van nog eens negentien leden.

Art ring heeft zich dus voor een deel van deze expositie laten inspireren door De Stijl. We leven immers anno 2017 in Het Jaar van De Stijl. Deze kunststroming werd op initiatief van Theo van Doesburg opgericht, samen met Piet Mondriaan en Bram van der Leck. Ook Gerrit Rietveld was een van de bekende representanten van De Stijl. Daar hebben we nu onze eigen interpretaties aan toegevoegd. Die kunstwerken waren te zien in een apart deel van de expositie. In een ander deel van de ruimte waren de mooiste andere werken van de afgelopen tijd geëxposeerd. Al met al waren er rond 70 zeer diverse kunstwerken te zien van 22 kunstenaars.

Het was een zeer geanimeerd weekend, niet alleen door het moois wat er te zien was en de vele bezoekers, maar ook door de pianomuziek die regelmatig ten gehore werd gebracht door onze vaste pianist Herman Nietsch en de 9-jarige Igor. Kortom: als u deze expositie gemist heeft, jammer. Houd in het najaar 2018 de volgende expositie in de gaten.

Een deel van de ‘De Stijl’ werken heeft nog in ’t WEB gehangen tot april 2018.