Verslag expositie FRIVOOL van 6/7 oktober 2018

Expositie FRIVOOL op 6 en 7 oktober 2018 van hoog niveau

De najaarsexpositie van Artring in het weekend van 6/7 oktober was weer een drukke en gezellige happening. Wel een paar honderd bezoekers uit Teteringen, maar ook bezoekers van ver weg, kwamen om te zien wat er door de Artringers gemaakt was. En dat was verrassend. Naast de inspirerende  artquilt van Jan Hendrickx was er prachtig beeldhouwwerk, omgetoverde bruidsjurken, lingerie van theezakjes, breekbaar ogend, maar ook heel robuust keramiek en nog ander ruimtelijk werk. Er waren geschreven portretten en  heel veel andere kunstzinnig gemaakte schilderijen, waarvan veel met een frivool thema. Diverse keren hoorden we als commentaar, dat het niveau wel heel hoog was.

Voor de deelnemers was het een topweekend. Bezoekers kwamen niet alleen om te kijken, maar ook om de makers van al dit werk en medebezoekers te ontmoeten. De openingstoespraak en de humoristische openingsact (Vader gaat op stap van Toon Hermans) door een vriendin van een Artringer zetten de toon voor een lichtvoetige sfeer.  De pianomuziek van Herman Nietsch en Igor van de Corput plus enkele spontaan spelende pianisten, maakte het helemaal af.

We zien iedereen weer graag terug bij de najaarsexpositie van 2019.

DeTails van de expositie

Thema

Het thema van dit jaar was ‘FRIVOOL’. Dit is de naam van een artquilt van Jane Hendrickx waarmee ze al op andere tentoonstellingen furore maakte. Het is een lichtvoetig werk, waarin ook de techniek ‘frivolité’ is verwerkt. Jane verrichtte ook de officiële opening, zaterdag om 13.00 uur.

De meeste Artringleden hebben zich door de quilt, of door associaties met de term ‘frivool’ laten inspireren. Het is verrassend hoeveel kanten je uit kunt met zo’n thema. Naast de themawerken waren nog tal van andere kunstwerken te zien in allerlei technieken.

Waar en wanneer

De expositie vond plaats in ’t WEB, Zuringveld 1 in Teteringen, zowel 6 als 7 oktober van 11.00 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Opening door Jane Hendrickx, de kunstenares die de inspirerende quilt bedacht en maakte, op zaterdag om 13.00 uur.

DeZe leden dEden mee aan de expositie

Artring bestaat nu uit 30 leden. Van hen deden er 25 mee aan de expositie. Het waren:

Maria van Dalen, Jopie Gelissen, Jane Hendrickx-Pieters, Ellen Janssens, Theo van Kan, Thérèse Keeris, Annemieke Kriesels, Hil Meertens, Theo van Moergestel, Richard Mosies, Martien van Nijnatten, Anske van Omme, Ingeborg Philippo, Finie Pieters, Afke Posthuma, Corrie Suurland, Maria van Steen, Henriëtte v.d. Ven-v. Heeswijk, Hélène Verhoeven, Marry Verkleij, Corry Vlemmix, Margriet van Vliet, Hannie Vonsée, Petra Wilms, en Elly Winkel.

Gezellig

De expositie was ook gewoon gezellig. De meeste Artring-deelnemers (25 van de 30 leden) liepen er rond en gaven graag toelichting of hoorden wat een en ander met u deed. Ook was er live muziek. Herman Nietsch en Igor van den Corput speelden regelmatig op de piano. De bar was open. U kon even zitten bij de grote tafel. Daar lagen diverse inkijkboeken van de deelnemers. Kortom, men kon binnenlopen en zich laten verrassen. Iedereen was welkom.