Impressies van expositie 15/16 okt 2016

Geslaagde expositie van jarige Artring in Teteringen

Het weekend van 15 en 16 oktober werd met recht een feestelijke gebeurtenis in Dorpshuis ’t WEB. Ook voor de leden die meegewerkt hadden aan het ‘doorgeefwerk’ was het een leuke, spannende aangelegenheid. Ruim twee en een half jaar geleden was dit project spontaan bedacht en het was mooi op tijd klaar als speciaal accent voor de tienjarige feestexpositie.

De expositie werd geopend door Marie-France van de Bogaert en Goran Bjeljac. Eelco Deuling moest verlet laten gaan wegens omstandigheden. Dick van de Bogaert, Goran en Eelco waren destijds de initiatiefnemers voor Art ring. Voor hen was het ook extra leuk om de expositie en het doorgeefwerk te onthullen.
Het doorgeefwerk bleek te bestaan uit 19 werken die na elkaar ontstaan zijn. De eerste maakte een tekening en liet die aan de tweede zien ter inspiratie. De tweede maakte een werk en liet dit zien aan de derde. Dit ging zo door tot 19 werken. Alle betrokkenen hadden zo maar kennis van twee werken: de inspiratiebron en het eigen werk. Men was dus van het begin tot het eind nieuwsgierig naar de overige 17 werken die op deze dag onthuld werden. Er is een prachtig boekje van gemaakt.

Het hele weekend stroomden de belangstellenden toe waardoor de expositie bleef bruisen. Vrienden, familieleden, kennissen, buurtbewoners en paters uit Zuiderhout namen de moeite om de werken te bewonderen. Het was al met al een geslaagde expositie waarop nog lang met plezier zal worden terug gekeken.

Opbouwen

Met vereende krachten wordt de expositie opgebouwd: panelen in de bus van Coen Hofland laden, de zaal in ’t Web leegruimen, panelen, sokkels en piano naar binnen sjouwen. Iedereen levert zijn werken in. De inrichtingscommissie bepaalt waar alles een plaatsje krijgt. Intussen worden de onderdelen van het doorgeefwerk op het verhoogde deel van de zaal geheimzinnig op volgorde geplaatst en zorgvuldig afgedekt… tot de opening morgen.
Tenslotte hangen alle leden zelf hun eigen werk op of installeren dat op de aangewezen plek in de zaal. Het wordt een harmonieus geheel.

Corrie Suurland hangt haar werk op

Theo van Kan heeft geen hoogtevrees

Theo van Moergestel: hangt het goed?

Ingeborg Philippo met haar Sleeping Beauty

Martien van Nijnatten: als die draadjes nu maar vast blijven zitten

Opening en onthulling doorgeefwerk

Margriet, onze voorzitter nodigde Marie-France van de Bogaert en Goran Bjeljac uit om de opening te verrichten door het onthullen van de serie doorgeefwerken.

Hannie was de eerste

Jane vertelt over haar inspiratie

Petra’s verwelkomend thuis wordt onthuld

Henriëtte als laatste met het oerbegin

Intussen filmt Breda Nu

Tenslotte gaan de drankjes rond. Proost op Art Ring 10 jaar