Martien van Nijnatten

Tekenen doe ik al vanaf mijn jeugd en heb daar in mijn beroep als leerkracht veel profijt van gehad; een leuke bordschets ondersteunde mijn uitleg.
Tekenen en schilderen is een geweldig expressiemiddel. Ik koos voor aquarelleren, helder en transparant.
Plenzen met water en verf, plassen worden vlekken en uit die vlekken ontstaat een vorm. Kleuren schijnen door en zo ontstaat er iets verrassends. Bovendien kun je met deze techniek niet “knutselen”; (een fout blijf je immers zien), zodat het werk direct en spontaan van karakter blijft. Bloemen en landschappen zijn juist door hun doorzichtige kleuren geschikt om in een aquarel omgezet te worden; misschien is daarom het werk van aquarellisten vaak figuratief.
Nu geef ik al een aantal jaren les in deze techniek en ook dat is niet alleen boeiend, maar ook erg gezellig.
Vaak heb ik kunnen exposeren waaronder in de Keukenhof, Kasteel Groeneveld, de Kasteeltuinen in Arcen en vele andere plaatsen. Ook heb ik jarenlang deelgenomen aan de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland.