Oprichting en overzicht

In 2005 heeft een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken om de mogelijkheden te onderzoeken van een gezamenlijke ruimte in Teteringen. Daar zou dan regelmatig kunst te bezichtigen moeten zijn en gezamenlijk aan kunst gewerkt moeten worden.

De drijvende kracht was Goran Bjeljac samen met Dick van den Bogaert en Eelco Deuling.
De groep werd door mond tot mond reclame langzaam groter.

Begin 2006 kreeg het idee een vastere vorm; er werd besloten om gezamenlijk een expositie te organiseren in het Dorpshuis ’t Web. Expositiepanelen (oude deuren die Goran op de kop had getikt) werden gekocht en in het atelier van Germaine Haffmans opgeknapt.

In maart 2006 was het zover:
De eerste expositie in het dorpshuis ’t Web. Veel geregel, maar vooral heel erg leuk om samen aan deze expositie te werken,voor het dorp iets nieuws.
Het resultaat was er ook naar: het was een groot succes! We hebben veel bezoekers mogen ontvangen op die zaterdag- en zondagmiddag.

In december 2006 zijn de statuten bij de notaris vastgelegd.

Vanaf die tijd zijn er elk jaar een of twee exposities georganiseerd door artring, in ’t Web. Op de vrijdagavond worden dan de expositiepanelen opgehaald, zonodig opgeknapt en in de zaal opgezet. Op zaterdagochtend worden alle werken opgehangen zó dat het een mooi geheel wordt.

Rond 1 uur is de opening; de gasten worden ontvangen; meestal met een officieel praatje. Daarna is ’t Web een cultureel café, waar gezellig gepraat kan worden met live muziek op de achtergrond.

Aan het eind van de zondagmiddag wordt alles weer opgeruimd, de werken weggehaald, alle panelen weer losgemaakt en weggedragen.
We sluiten het weekend af met een borrel en kunnen met grote voldoening terugkijken.

Want, wanneer je kunstzinnig bezig bent, is het leuk om zo nu en dan je werk te laten zien aan anderen en om zo elkaar te inspireren en aan te moedigen.
Veel inwoners van Teteringen waarderen deze weekenden ten zeerste.